Παραστάσεις

Home / Παραστάσεις

Το Θέατρο Σταθμός τιμά τη μνήμη της ‘Αλκης Ζέη
ανήμερα την Πρωτομαγιά.

Mετά την προβολή της παράστασης «Φυλές» της Νίνα Ρέιν σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, και των έργων «Αυτός και το παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμαπανέλλη, «Ο ουρανός κατακόκκινος» και «Ο ήχος του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη – που παρακολούθησαν συνολικά πάνω από 60.000 θεατές – το Θέατρο Σταθμός συνεχίζει τις online μεταδόσεις με μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Τα τελευταία τρία χρόνια σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των Τεχνών (Σπύρος Βραχωρίτης, Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, Κική Δημουλά, Μάνος Ελευθερίου, Ζυράννα Ζατέλη, Άλκη Ζέη, Ξένια Καλογεροπούλου, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ρούλα Πατεράκη, Φωτεινή Τσαλίκογλου κ.α) φιλοξενήθηκαν στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός σε μια ξεχωριστή σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που επιμελήθηκαν ο Θανάση Νιάρχος και ο Μάνος Καρατζογιάννης.

Ανήμερα την Πρωτομαγιά το Θέατρο Σταθμός τιμά τη μνήμη της Άλκης Ζέη δίνοντας τη δυνατότητα στους φίλους του θεάτρου να παρακολουθήσουν για όλο τον Μάη, στην ιστοσελίδα του stathmostheatro.gr /online παραστάσεις, μαγνητοσκοπημένη την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη σκηνή του στις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Η Άλκη Ζέη, καλεσμένη του Θεάτρου Σταθμός, μίλησε για τη μυθιστορηματική της ζωή, τους δύσκολους αλλά γενναίους αγώνες της και κυρίως για την πολύχρονη φιλία της με την Ζωρζ Σαρή. Κατά τη διάρκεια της εκδηλωσης η αγαπημένη πεζογράφος διάβασε επιλεγμένα αποσπάσματα από βιβλία της ομότεχνής της Ζωρζ Σαρή.

Η μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης, ιδανική και για τους μικρούς μας φίλους, έγινε από τον Δημήτρη Ασημάκη.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

 

Ένας σπουδαίος άνθρωπος του θεάτρου συνήθιζε να λέει: «Ζητάω, για να έχουν το θάρρος και άλλοι να μου ζητούν». Έτσι κι εμείς, μέσα σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση που βιώνουμε, ζητάμε τη στήριξη σας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Παραμένουμε ενωμένοι και δημιουργικοί επιμένοντας σ’ ένα ρεπερτόριο αντίστοιχο με αυτό των ευρωπαϊκών θεάτρων παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα βραβευμένα έργα από το σύγχρονο παγκόσμιο δραματολόγιο, αλλά στηρίζοντας ταυτόχρονα τη σύγχρονη νεοελληνική δραματουργία και φέρνοντας σας σε επαφή με ορισμένους από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.
Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας.

 

Η ομάδα του Θεάτρου Σταθμός

 

ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥ VIVA WALLET: GR5470100000000240603234923

ΑΡ. ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR8801715990006599143601634