Για την Ελένη
Για την Ελένη
Για την Ελένη

Για την Ελένη

με την Μαρία Κίτσου και τον Μάριο Μακρόπουλο

 επιπλέον οnline προβολές :

19, 20 και 21 Φεβρουαρίου στις 20:00

 

 

 

Μετά από απαίτηση πολλών χρηστών η βραβευμένη παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Για την Ελένη» με τη Μαρία Κίτσου επαναπροβάλλεται ψηφιακά στις 19, 20 & 21 Φεβρουαρίου στις 20:00.

 

Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της πλατφόρμας νέων δημιουργών «Θέμα Εμφύλιος» της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, και συνέχισε να παίζεται, εξίσου επιτυχημένα, για δύο σεζόν: πρώτα στο Tempus Verum – Εν Αθήναις και στη συνέχεια, την επόμενη θεατρική περίοδο, στο Θέατρο Σταθμός. Στο πλαίσιο μάλιστα της περιοδείας της παρουσιάστηκε επίσης στο Ήράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στην Μυτιλήνη,στην Πάτρα καθώς και στο Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας.

 

Στην παράσταση, που παρουσιάζει για πρώτη φορά στην σκηνή την τραγική ιστορία της μεγάλης Ελένης Παπαδάκη, θύμα των Δεκεμβριανών, η Ηθοποιός επιστρέφει στο χώρο της για να αφηγηθεί το εμφύλιο κύτταρο του Θεάτρου, του τόπου της, του καιρού της.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

 

Ερμηνεύουν: Μαρία Κίτσου, στο ρόλο της Ελένης και Μάριος Μακρόπουλος, στο ρόλο του βουβού εκτελεστή της. (Στους δύο πρώτους κύκλους της παράστασης τον ρόλο αυτόν ερμήνευσε ο Σπύρος Κυριαζόπουλος)

 

Σκηνικό: Γιάννης Αρβανίτης

Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου (Στους δύο πρώτους κύκλους της παράστασης τους φωτισμούς επιμελήθηκε η Κατερίνα Μαραγκουδάκη).

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Πούλιος

Μουσική σύνθεση τραγουδιού: Άρης Βλάχος

Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου

Φωτογραφίες: Κarol Jarek

Κινηματογράφηση: Δημήτρης Ασημάκης

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=sb_RClWIZI

 

Για την παράσταση τιμήθηκε με το βραβείο κοινού σκηνοθεσίας City Code ο Μάνος Καρατζογιάννης και ερμηνείας η Μαρία Κίτσου στα Θεατρικά Κορφιάτικα Βραβεία.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

19, 20 & 21 Φεβρουαρίου στις 20:00

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/gia-tin-eleni/

 

-Είπαν για την ψηφιακή μετάδοση-

 

Συναρπαστική ερμηνεία της Μαρίας Κίτσου στην παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Για την Ελένη». Διαμάντι!

 

Βασίλης Μπουζιώτης

 

 

Παρακολούθησα  απόψε, ψηφιακά ,την παράσταση “Για τηνΕλένη”. Μία παράσταση που έχει διαγράψει μεγάλη και επιτυχημένη πορεία, φόρος τιμής στη μνήμη της αδικοχαμένης ηθοποιού –που δολοφονήθηκε στα Δεκεμβριανά – Ελένης Παπαδάκη. Η καθηλωτική ερμηνεία της Μαρίας Κίτσου και η ενδελεχής και καλοδουλεμένη σκηνοθεσία σε συνδυασμό με το ακριβές κείμενο του Μάνου Καρατζογιάννη, αξίζουν τα συγχαρητήρια μας.

 

 Θανάσης Ξάνθος

 

 

Μια θεατρίνα….παλιάς κοπής! Εξοχή Μαρία Κίτσου σε streaming προβολή

«Για την Ελένη» του Μάνου Καρατζογιάννη.

 

Ντέπη Γκολεμά

 

 

Συγκίνηση, προβληματισμός, και δάκρυα κύλησαν απόψε από τα μάτια μου, βλέποντας, ψηφιακά, την παράσταση «Για την Ελένη» σε κείμενο του Μάνου Καρατζογιάννη. Ένα κείμενο λιτό, που δεν στάθηκε στις πολιτικές αντιπαραθέσεις της ταραγμένης εκείνης εποχή, αλλά εστίασε στην παράνοια που προκαλεί ένας “εμφύλιος”. Εξαιρετική παράσταση.

Αν επαναληφθεί, μην την χάσετε!

 

Βίβιαν Μιτσάκου

 

 

Project details